Uvod




Uvod




Općina
Podstrana pripada području koju obuhvaća Splitsko-dalmatinska županija. Smještena je uz jugoistočni bok grada Splita, oko 7 km od povijesne gradske jezgre Splita, u podnožju primorskog grebena planinskog masiva Mosor (1330 m). Prostire se na prostoru 11,5 km/2 površine, od podnožja planine Perun uz donji tok rijeke Žrnovnice na sjeverozapadu, do brežuljka Mutogras na jugoistoku. Obalni dio Podstrane proteže se 6 km longitudinalno, nizom razvedenih šljunkovitih uvala i plaža.

Područje Podstrane pripada zoni ugodne sredozemne klime što pogoduje u poljoprivredi uzgoju svih mediteranskih kultura: maslina, vinove loze, smokve, rogača, agruma, breskve, te povrtlarstva koje zbog blage klime uspijeva tijekom cijele godine. Ljepota i blagorodnost podneblja te ekološka sačuvanost prirodnog okruženja izvorne su vrijednosti koje uživaju stanovnici Podstrane i izvrsni potencijali za razvoj turizma.
Gospodarski razvoj Podstrane temelji se na razvoju turizma. Bitne odrednice turističkog razvoja kao i garancija uspješnosti sadržane su u tradicionalnoj gostoljubivosti Podstranjana, kulturnom nasljeđu, prirodnoj ljepoti, blagodati klime, jedinstvenom obalnom nizu razvedenih plaža i čistoći mora.

Strožanac je naselje privatnih kuća u općini Podstrana smješteno oko 7 kilometara južno od Splita. Nekad su se mještani Strožanca bavili poljoprivredom i ribarstvom ali je lijepa obala i blizina turističke metropole, grada Splita, učinila Strožanac turističkim odredištem namijenjenim gostima koji svoj odmor ne žele provesti u samom centru zbivanja, a ipak biti u blizini svih velikih i važnih događanja. Duž obale se nižu uvale s malim žalima i betoniranim kupalištima. U zaleđu Strožanca leži planina Mosor, izazov penjačima, hodačima i biciklistima.
 
U tijeku je izgradnja vrlo atraktivnog mini naselja VRTOVI PALMI, koje će predstavljati svojevrsan centar Strožanca, izdižući se od okoline sa razinom kvalitete urbanosti. Urbane vile sa garažama, liftovima i poslovnim prostorima u prizemljima, privlače kupce koji su prepoznali specifičnost naselja za kvalitetu života.
Paralelno sa dovršetkom naselja pri završetku je također šetnica uz more u samom nastavku naselja Strožanac, koja će se svojom razinom uređenosti i hortikulture uklopiti u zelenilo samog naselja VRTOVI PALMI. Škola, crkva, rekreacijski centar, dječji vrtići, dom za starije osobe okružuju novo naselje VRTOVI PALMI, pogodujući životu i starijih i mlađih rezidenata, a neposredna blizina pješčanih plaža potvrđuje visoke pretpostavke za turizam i miran život.
 
Naselje VRTOVI PALMI svojim kupcima nudi visoku kvalitetu stanovanja za primjerenu cijenu!
Živjeti u našim stanovima smještenim u visoko urbaniziranom naselju rivijernog karaktera, znači živjeti na najvišoj razini s užitkom i radošću. Dobrodošli!

Prethodna stranica

Objekt 1 Objekt 2